Moduły szkoleniowe

Pierwsze doświadczenia i praktyki z RODO

Moduły szkoleniowe

Najbliższe szkolenia: 

Zapytaj o termin:
tel.: (61) 861 24 46, kom.: 695 386 963
e-mail: szkolenia@ppbw.pl

Co wiemy o RODO po roku funkcjonowania - pierwsze doświadczenia i praktyki

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych (RODO). W związku z tym Polska Platforma Bezpieczeństwa Wewnętrznego uruchomiła nowy moduł szkoleniowy pt. „Co wiemy o RODO po roku funkcjonowania – pierwsze doświadczenia i praktyki”.

Głównym celem szkolenia jest pokazanie uczestnikom praktycznych skutków funkcjonowania RODO i ustawy o ochronie danych osobowych, wraz z omówieniem praktyk, jakie obowiązują podczas implementowania wymogów dotyczących ochrony danych osobowych oraz problemów napotkanych przez osoby wdrażające nowe zadania w instytucjach publicznych.

Adresatami szkolenia są Inspektorzy Ochrony Danych Osobowych, osoby odpowiedzialne za nadzór nad przetwarzaniem danych osobowych w administracji, pracownicy działów prawnych, kierownicy działów kadr, szkoleń i rekrutacji oraz audytorzy wewnętrzni.

Głównymi korzyściami dla uczestników szkolenia są zaznajomienie się z praktycznymi doświadczeniami związanymi z reformą ochrony danych osobowych, zapoznanie się z procesem tworzenia dokumentacji RODO, poznanie roli Inspektora Ochrony Danych Osobowych oraz uzyskanie wiedzy o zależnościach między RODO a funkcjonowaniem systemów IT w administracji publicznej.

Szkolenie poprowadzi specjalista w zakresie ochrony danych osobowych i Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji z 10-letnim praktycznym doświadczeniem w zakresie ochrony informacji oraz ponad 20-letnim stażem zawodowym w obszarze IT.

Udział w szkoleniu zostanie potwierdzony certyfikatem wydanym przez Polską Platformę Bezpieczeństwa Wewnętrznego.

Szczegółowa oferta i program szkolenia dostępne są powyżej na stronie.

Zgłoszenia przyjmujemy drogą mailową na adres szkolenia@ppbw.pl lub poprzez formularz zgłoszeniowy. Zgłoszenie na szkolenie jest jednocześnie akceptacją regulaminu szkoleń. Liczba miejsc ograniczona.

Polska Platforma Bezpieczeństwa Wewnętrznego organizuje również indywidualne (spersonalizowane) szkolenia z zakresu należytej staranności dla pojedynczych instytucji publicznych i prywatnych. Szkolenia odbywają się w siedzibie Zamawiającego i dostosowywane są do specyfiki działania danej instytucji.

Zapraszamy do kontaktu!